- 1 kleine aubergines
- 2 grote uien
- 200 gr quorngehakt*
- 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
- 2 tenen knoflook
- 3 soeplepels olijfolie
- 250 gr volkoren spirelli
- ½ groentenbouillon blokje
- 1 soeplepel kruidenmix chili con carne
- 1 blik tomaatstukjes (gepelde tomaat) 1/2 dl droge witte wijn
- 250 gr kidney rode bonen (blik)
- 1 soeplepel gehakte peterselie
- 1 soeplepel gehakte bieslook
- 1 soeplepel citroensap
Wereldkeuken
Vegetarische chili sin carne
Ingrediënten voor 4 personen
Voorbereiding
- Snij de aubergine in blokjes, de uien in ringen en de paprika’s in stukjes.
- Giet de rode bonen in een zeef, spoel af onder stromend koud water en laat uitlekken.
Bereiding
- Fruit de uiringen en de gesnipperde knoflook aan in verhitte olijfolie tot ze glazig zijn.
- Voeg het quorngehakt en kruidenmix toe en bak al roerend verder aan gedurende 5 minuten.
- Voeg de stukjes aubergine en paprika toe en stoof verder op een zacht vuurtje tot de groenten gaar zijn.
- Bevochtig met witte wijn, breng aan de kook en voeg de gepelde tomaat met vocht toe.
- Laat ongeveer 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
- Voeg na 10 minuten de kidney rode bonen toe, roer goed om en laat verder pruttelen.
- Kook ondertussen de volkoren spirelli gaar in groentenbouillon, giet af in een zeef of vergiet en laat goed uitlekken.
- Breng de chili sin carne op smaak met fijn gemalen peper, zout en enkele druppels citroensap.
Consistentie- en viscositeitniveaus
Bereidingsniveau 6
- Zorg dat de groenten door en door gaar gekookt zijn en prak of snij de spirelli apart fijn.
Bereidingsniveau 5
- Plet of maal de Chili sin carne en de spirelli afzonderlijk fijn, voeg bouillon toe indien nodig.
Bereidingsniveau 4
Niveau 4 en 3:
- Mix en zeef de chili sin carne en de spirelli afzonderlijk fijn. Voeg bouillon toe tot de gewenste consistentie.
Serveertip(s)
- Voeg net voor het opdienen de fijn gesnipperde peterselie en bieslook toe.
- Maak in een diep bord een nestje van spirelli en giet daarin de chili sin carne.
Voedingswaarde per 100 gram berekent op basisrecept
Energie: 82 kcal/341 kJ
Eiwitten: 4.4 g
Totaal vet: 1.7 g
...Verzadigde vetten: 0.2 g
...Enkelvoudige onverzadigde vetten: 1 g
...Meervoudige onverzadigde vetten: 0.1 g
Koolhydraten: 11.8 g
...Waarvan suikers: 2.7 g
Vezels: 3.4 g