Voor de lamsbout:
- Kruid één uurtje op voorhand de lamsbout of ragout met peper en zout, gedroogde fijn gemalen provincaalse kruiden en doorprik de lamsbout met enkele gepelde knoflook teentjesen, zet afgedekt één uurtje in de koelkast.
- Bak de gemarineerde lamsbout aan in verhitte olijfolie of magarine tot alle kanten goudbruin zijn.
- Zet de aangebakken lamsbout in een voor verwarmde oven van 150 gr en bak deze gaar.
Voor de ratatouille groentenmix:
- snijd ondertussen alle groenten in kleine dobbelsteentjes of stukken
Voor de groentenratatouille :
- Stoof de gesneden groenten aan in licht verhitte oliefolie tot ze glazig zijn .
- Blus de gestoofde groentenmix met de 1/2 van het glaasje witte wijn, breng aan het kookpunt, en voeg er het blik geconcasseerde gepelde tomaten aan toe, roer voorzichtig om en breng samen aan het kook punt en laat het geheel sudderen op een zacht vuurtje.
Voor de lamsbout;
- Eens de lamsbout voor 3/4 gaar is, blus je met de andere helft van het glas witte wijn, en een groot glas water.
- Breng samen aan de kook en laat het geheel samen sudderen in de oven gedurende +/- 15 min.
Voor de lamsbout:
- Haal de gegaarde lamsbout uit de oven verwijder de tijm en laurier blaadje en snijd het vlees van de bout en snijd het vlees in stukjes .
- Giet het braadvocht door een fijne zeef en vang de " jus" op en voeg deze aan de groentenratatouille toe.
Smaak tip:
aromatiseer het geheel met groene marinade op het einde van de bereiding.
Doe de in stukken gesneden gebakken lamsbout bij de ratatouille groentensaus en roer voorzichtig om en serveer.
Combinatie tip
Laat zich ideaal combineren met risotto of Griekse pasta of rode rijst.
Voedingswaarde +/- per persoon:
Kcal 495 / eiwit 45 g / vet 29 / koolhydraten 16 g