- 500 gr witloof
- 125 gr gepelde grijze garnalen
- 1 aardappel
- 100 ml soyaroom
- 1.5 liter kant en klaar kippebouillon Knorr (3 blokjes op 1.5 liter water)
- peper en zout, nootmuskaat
- boter
Soepen & Maaltijdsoepen
Witloofsoep met garnalen
Bereidingstijd: 40min
Uitvoering: Eenvoudig
Uitvoering: Eenvoudig
Ingrediënten
Voorbereiding
- pel de ui, snij hem fijn
- snij de geschilde aardappel in stukken
- was het witloof en ontdoe dit van de harde kern, snij in stukken
Bereiding
- smelt boter in een kom, stoof de ui, aardappel en witloof aan
- giet de kant en klaarbouillon erbij
- kruid met nootmuskaat
- voeg de soyaroom toe en werk af met peper en zout
- laat doorwarmen zonder koken
Afwerking
- verdeel de soep over borden of kommetjes, werk af met garnalen
- dien op
Consistentie- en viscositeitniveaus
Serveertip(s)
- garneer met wat fijngesneden bieslook