Soepen & Maaltijdsoepen

Witloofsoep met garnalen

Witloofsoep met garnalen
Bereidingstijd: 40min
Uitvoering: Eenvoudig

Ingrediënten

  • 500 gr witloof
  • 125 gr gepelde grijze garnalen
  • 1 aardappel
  • 100 ml soyaroom
  • 1.5 liter kant en klaar kippebouillon Knorr (3 blokjes op 1.5 liter water)
  • peper en zout, nootmuskaat
  • boter 

Voorbereiding

  •  pel de ui, snij hem fijn
  • snij de geschilde aardappel in stukken
  • was het witloof en ontdoe dit van de harde kern, snij in stukken

 



Bereiding

  •  smelt boter in een kom, stoof de ui, aardappel en witloof aan
  • giet de kant en klaarbouillon erbij
  • kruid met nootmuskaat
  • voeg de soyaroom toe en werk af met peper en zout
  • laat  doorwarmen zonder koken


Afwerking

  •  verdeel de soep over borden of kommetjes, werk af met garnalen
  • dien op


Consistentie- en viscositeitniveaus






Serveertip(s)

  •  garneer met wat fijngesneden bieslook