- 500 gr soepgroentenmix (vers of diepvries)
- 1 grote rode ui in blokjes gesneden
- 4 a 5 soeplepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook gesnipperd
- 1 koffielepel komijn
- 1 koffielepel paprikapoeder
- peper en zout
- 100 gr tomatenpuree
- 300 gr kikkererwten uit blik
- 150 gr quinoa
- 2 blokjes groentenbouillon (20 gr)
- 300 gr gepelde tomaten (blik)
- 1 l water
- 2 soeplepels ( +/- 30 gr) mediterrane marinade of rode pesto
- basilicum voor versiering
- 100 gr geraspte gruyère kaas
Soepen & Maaltijdsoepen
Quinoasoepmet tomaten en kikkererwten
Bereidingstijd: 30min
Uitvoering: Minder gemakkelijk
Uitvoering: Minder gemakkelijk
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
- Fruit de soepgroentenmix en de rode uiblokjes aan in verhitte olijfolie tot ze glazig zijn.
- Voeg de gesnipperde look, specerijen en de tomatenpuree toe.
- Roer goed om en laat gedurende 5 min. op een zacht vuurtje verder stoven.
- Voeg er de kikkererwten, quinoa, gepelde tomaat en bouillon toe.
- Breng dit alles aan de kook en laat gedurende ongeveer 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
Afwerking
- Haal ongeveer een derde van de garnituur (vaste bestanddelen) uit de soep.
- Mix de rest fijn met behulp van een staafmixer of blender.
- Breng op smaak met peper en zout, mediterrane smaakbooster of rode pesto.
- Werk af met een beetje room en meng het geheel goed door elkaar tot een homogene massa.
Consistentie- en viscositeitniveaus
Bereidingsniveau 4
Kauw- en slikadvies
• Niveau 5, 4, 3: plet, maal of mix de garnituur naargelang de gewenste consistentie nodig voor het kauw- en slikniveau en dien op zoals hierboven aangehaald.
Serveertip(s)
- Schep de soep in soepbord en leg in het midden, met ijsschepper, een bolletje garnituur.
- Bestrooi met gemalen gruyèrekaas en fijngesnipperde basilicum.
Combinatietip
- Verrijk de soep met gebakken reepjes kipfilet en je bekomt een volwaardige maaltijdsoep.
- Stokbrood van zuurdesem past uitstekend bij deze soep
Voedingswaarde per 100 gram berekent op basisrecept
Energie: 79 kcal / 330kJ
Eiwitten: 3.4 g
Totaal vet: 3.8 g
...Verzadigde vetten: 1.1 g
...Enkelvoudige onverzadigde vetten: 1.5 g
...Meervoudige onverzadigde vetten: 0.3 g
Cholesterol: 3 mg
Koolhydraten: 7.9 g
...Waarvan suikers: 2.8 g
Vezels: 2.3 g