- 800 gr (volle) platte kaas
- 120 gr muesli
- 50 gr rozijnen
- 2 kleine appels
- 1 soeplepel olijfolie
- 100 gr coulis* van donkerrode bosvruchten (bosbes, framboos, aardbei, braambes, …).
- mespunt stevia
- mespunt kaneel
Milkshake's en smoothies
Platte kaas met appel, rozijnen en muesli
Bereidingstijd: 25min
Uitvoering: Eenvoudig
Uitvoering: Eenvoudig
Ingrediënten voor 4 personen
Voorbereiding
- Week de rozijnen gedurende een 5-tal minuten in hand-warm water.
- Giet de rozijnen in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Snij de appels in kleine blokjes en bak even kort aan in olijfolie.
- Maak de coulis van de bosvruchten door die samen te mixen.
Bereiding
- Bedek de bodem van een ontbijtkommetje met bosvruchtencoulis, schep hierop de plattekaas-muesli en werk af met een laagje bosvruchtencoulis.
- Strooi er een beetje kaneelpoeder en enkele appelblokjes over.
Afwerking
- Strooi er een beetje kaneelpoeder en enkele appelblokjes over.
- Bedek de bodem van een ontbijtkommetje met bosvruchtencoulis, schep hierop de plattekaas-muesli en werk af met een laagje bosvruchtencoulis.
Consistentie- en viscositeitniveaus
Bereidingsniveau 6
- zorg dat de gebakken appelen goed gaar zijn. Laat de bereiding even staan zodat de muesli zacht wordt.
Bereidingsniveau 5
- Maal of prak de gebakken appelen fijn. Laat de bereiding even staan zodat de muesli zacht wordt.
Bereidingsniveau 4
- Pureer de gebakken appelen alsook de plattekaasmengeling fijn.
- Bevochtig, indien nodig, met melk.
Niveau 3: Mix (en zeef) de gebakken appelen en de plattekaasmengeling fijn Bevochtig met melk tot de gewenste consistentie.
Keukentip(s)
* Wist je dat een coulis een dikke saus is van gepureerd of gemixt voedsel, meestal van fruit.
Voedingswaarde per 100 gram berekent op basisrecept
Energie: 83 kcal / 345 kJ
Eiwitten: 2 g
Totaal vet: 4.7 g
...Verzadigde vetten: 0.4 g
...Enkelvoudige onverzadigde vetten: 1 g
...Meervoudige onverzadigde vetten: 0.4 g
Koolhydraten: 7.8 g
...Waarvan suikers: 5.9 g
Vezels: 1.6 g