- 400 gr grijze garnalen
- 1 soeplepel kruidenkaas (type Boursin)
- 1 citroen
- 300 gr penne (gedroogd)
- 1 blokje groentebouillon
- 100 gr zongedroogde tomaten
- 1 kleine rode paprika
- 200 gr broccoli
- 4 soeplepels olijfolie
- 150 gr gepelde tomaten (blik)
- 1 soeplepel rode pesto (kant-en-klaar)
- peper en zout
Kleine gerechten
Timbaal van pasta met tomaat en garnaal
Ingrediënten voor 4 personen
Voorbereiding
- Verdeel de broccoli in kleine bloempjes en blancheer in kokend water, giet af in een zeef, schrik onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
- Kook de penne gaar in ruim kokend water met het blokje groentebouillon. Giet af in een zeef, koel af onder koud stromend water en laat goed droog uitlekken.
- Rits de basilicum blaadjes van de stengels en snipper fijn.
- Snij de rode paprika in kleine blokjes.
Bereiding
Bereiding garnalenmousse
- Mix de grijze garnalen grof, voeg de kruidenkaas toe, roer om en breng op smaak met enkele druppels citroensap.
Pasta-timbaaltje
- Breng de voorgekookte penne, zongedroogde tomaten, rode paprikablokjes en de broccoliroosjes in de blender, beker en vermaal grof.
- Meng de massa in een mengkom samen met 2 soeplepels olijfolie en de gepelde tomaten.
- Breng op smaak met pesto, gemalen peper, zout en enkele druppels citroensap.
- Vul de bodem van een timbaalring met een laag garnalenmousse.
- Vul hierop de pastabereiding tot de bovenkant van de ring, druk goed aan.
- Verwijder de ring en schik de timbaal op een bord, werk af met een dressing.
Consistentie- en viscositeitniveaus
Smaaktip(s)
- Breng extra op smaak met 1 koffielepel Mediterrane smaakbooster.