Kleine gerechten

Timbaal van pasta met tomaat en garnaal

Timbaal van pasta met tomaat en garnaal

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr grijze garnalen
  • 1 soeplepel kruidenkaas (type Boursin) 
  • 1 citroen
  • 300 gr penne (gedroogd) 
  • 1 blokje groentebouillon
  • 100 gr zongedroogde tomaten 
  • 1 kleine rode paprika
  • 200 gr broccoli
  • 4 soeplepels olijfolie
  • 150 gr gepelde tomaten (blik)
  • 1 soeplepel rode pesto (kant-en-klaar) 
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Verdeel de broccoli in kleine bloempjes en blancheer in kokend water, giet af in een zeef, schrik onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  • Kook de penne gaar in ruim kokend water met het blokje groentebouillon. Giet af in een zeef, koel af onder koud stromend water en laat goed droog uitlekken.
  • Rits de basilicum blaadjes van de stengels en snipper fijn.
  • Snij de rode paprika in kleine blokjes.


Bereiding

Bereiding garnalenmousse

  • Mix de grijze garnalen grof, voeg de kruidenkaas toe, roer om en breng op smaak met enkele druppels citroensap.

Pasta-timbaaltje

  • Breng de voorgekookte penne, zongedroogde tomaten, rode paprikablokjes en de broccoliroosjes in de blender, beker en vermaal grof.
  • Meng de massa in een mengkom samen met 2 soeplepels olijfolie en de gepelde tomaten.
  • Breng op smaak met pesto, gemalen peper, zout en enkele druppels citroensap.
  • Vul de bodem van een timbaalring met een laag garnalenmousse.
  • Vul hierop de pastabereiding tot de bovenkant van de ring, druk goed aan.
  • Verwijder de ring en schik de timbaal op een bord, werk af met een dressing.

 



Consistentie- en viscositeitniveaus






Smaaktip(s)
  • Breng extra op smaak met 1 koffielepel Mediterrane smaakbooster.