- 400 gr gerookte zalm
- 400 gr broccoliroosjes (vers of diepvries)
- 3 dl room of soyaroom
- 3 eieren en een extra eidooier
- peper en zout
- nootmuskaat
- 50 gr gemalen emmentaler
- 1 soeplepel dille
Kleine gerechten
Quiche zonder bodem, broccoli en zalm
Bereidingstijd: 30min
Uitvoering: Eenvoudig
Uitvoering: Eenvoudig
Ingrediënten voor 4 personen
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verdeel de broccoli in roosjes, snij de zalm in fijne reepjes, hak de dille fijn.
Bereiding
- Mix de room, de eieren en de kruiden: peper, zout, cayennepeper, muskaatnoot, dille.
- Kook de broccoli gaar in licht gezouten water, giet in een vergiet en spoel onmiddellijk onder koud stromend water om zijn mooie kleur te behouden. Laat goed uitlekken.
- Hak de gekookte broccoli roosjes gemiddeld fijn.
- Boter een cakebakvorm in (of papieren cakevormpjes).
- Bedek de bodem van de vorm met de broccoli en daarop een laagje zalmsnippers.
- Vul de vormpjes voor 3/4 met het roommengsel.
- Bestrooi met de gemalen kaas.
- Bak gedurende 25 min af op 180°C.
- Laat de quiche eventueel afkoelen op een bakrooster, ontvorm en leg op een schotel.
Consistentie- en viscositeitniveaus
Bereidingsniveau 6
- Quiche als dusdanig te gebruiken.
Bereidingsniveau 5
- Gebruik minder ei waardoor de quiche vochtiger is, maar minder gemakkelijk uit de vorm komt. Plet of mix de broccoli en meng met de helft van het roommengsel, vul de vormpjes voor de helft en bak dit deel al voor 10 minuten af op 180 °C. Plet of mix de zalm met de andere helft van het mengsel en giet het op de half afgebakken broccoliquiches, bestrooi met kaas en bak nog 15 min af op 180 °C.
Smaaktip(s)
- Vervang de zalm eens door ham of prei.
- De quiche kan zowel koud als warm gegeten worden.
Voedingswaarde per 100 gram berekent op basisrecept
Energie: 172 kcal / 719 kJ
Eiwitten: 10.9 g
Totaal vet: 13.6 g
...Verzadigde vetten: 7.1 g
...Enkelvoudige onverzadigde vetten: 4 g
...Meervoudige onverzadigde vetten: 1.5 g
Cholesterol: 98 mg
Koolhydraten: 1.4 g
...Waarvan suikers: 1.3 g
Vezels: 0.9 g