Bereiding aardappel en vis
- Breng de gepaste hoeveelheid water voor het koken van de aardappelen in een kookpot, breng aan de kook, voeg de bouillonblokje toe.
- Kook hierin de aardappelen gaar, samen met tijm, laurier, geperste lookteentjes en zout.
- Haal met een schuimspaan de aardappelen uit de kookpot en pocheer in hetzelfde kookvocht het zalmhaasje.
- Prak in een kom de gepocheerde vis en de aardappelen, samen met de gerookte makreelfilet.
- Controleer nauwlettend op de aanwezigheid van graten.
- Meng alles goed onder elkaar en breng op smaak met peper, zout, citroensap en Scandinavische smaakbooster.
Bereiding mayonaise en dressing
- Breng het ei, 1 koffielepel mosterd, 2 soeplepels witte wijnazijn, peper, zout, 6 soeplepels koolzaadolie en 8 soeplepels olijfolie in een hoge beker en mix met een staafmixer tot vaste mayonaise.
Bereiding tuinkersdressing
- Mix 3/4 de tuinkers fijn samen met enkele soeplepels kookvocht van de vis, met een staafmixer. Meng de tuinkers met de helft van de mayonaise tot een licht lopend sausje.