- 6 sneden gekookte ham
- 600 gr varkensgebraad (ontbeende carré)
- 200 gr gemalen kaas (type Emmentaler of Gruyère)
- klontje boter
- 1 soeplepel rode pesto (kant-en-klaar)
- 2 soeplepels olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 2 wortelen
- 200 gr champignons
- 1 soeplepel citroensap
- 1 glas witte wijn
- 0.5 l bruine roomsaus
- paprikapoeder
Component - Vleesrecepten
Varkensgebraad Orloff met rode pesto
Bereidingstijd: 50min
Uitvoering: Gemakkelijk
Uitvoering: Gemakkelijk
Ingrediënten voor 4 personen
Voorbereiding
- Warm de oven voor op 180°C.
- Snij de wortelen, ui, en de look in kleine stukken en de champignons in plakjes.
- Snij het varkensgebraad, langs de lange zijde, open tot een vierkante lap, niet helemaal doorsnijden.
- Kruid de binnenkant met peper, zout, paprika en wrijf in met rode pesto of Mediterrane smaakbooster.
- Leg hierop de sneden gekookte ham en vervolgens een laag gemalen kaas.
- Rol het gebraad op, druk goed aan en bind op met keukentouw.
Bereiding
- Leg het vlees in een ingevette braadslede en schuif 40 min. in de voorverwarmde oven.
- Overgiet regelmatig met het braadvocht.
- Fruit ondertussen de gesnipperde ui, wortelen en de knoflook aan in een pan, zonder te kleuren. Voeg de champignons toe en besprenkel met citroensap.
- Stoof de groenten beetgaar.
- Blus met de witte wijn en laat het vocht grotendeels inkoken.
Afwerking
- Haal het gebraad uit de oven, verwijder het braadvet en snij in dikke plakken.
- Leg de plakjes terug in de ovenschaal en overgiet de gestoofde groenten met de fijne kruidensaus suprême.
- Zet het geheel nog een vijftal minuten in een matig warme oven (120 °C).
Consistentie- en viscositeitniveaus
Bereidingsniveau 6
- snij een portie gebraad in kleine stukken
Bereidingsniveau 5
- maal afzonderlijk een portie gebraad en een portie saus
Bereidingsniveau 4
Niveau 4:
- mix afzonderlijk een portie gebraad met saus tot gewenste consistentie, doe dit ook voor de saus
Niveau 3:
- mix (en zeef) afzonderlijk een portie gebraad met saus tot gewenste consistentie, doe dit ook voor de saus
Voedingswaarde per 100 gram berekent op basisrecept
Energie: 130 kcal / 545 k
Eiwitten: 11.6 g
Totaal vet: 7.6 g
...Verzadigde vetten: 3.6 g
...Enkelvoudige onverzadigde vetten: 0.8 g
...Meervoudige onverzadigde vetten: 0.1 g
Cholesterol: 7 mg
Koolhydraten: 3 g
...Waarvan suikers: 2.1 g
Vezels: 0.6 g