Component - Vleesrecepten

Gevulde tomaat op Napolitaanse wijze

Gevulde tomaat op Napolitaanse wijze

Ingrediënten voor 4 personen

600 gr kalfsgehakt

Provençaalse kruiden*

4 grote tomaten

1 ui

½ rode en ½ groene paprika

250 gr champignons

2 soeplepels olijfolie  

zout en peper

200 gr mozzarella kaas

Voorbereiding

  • Ontpit de tomaten en haal het tomatenvlees uit de tomaat (bewaar voor de saus).
  • Pel en snij de ui fijn.
  • Snij de paprika en champignons in fijne dobbelsteentjes.


Bereiding

  • Kruid het gehakt met peper, zout en Provençaalse kruiden.
  • Stoof de groenten in olijfolie tot ze beetgaar zijn, koel af en meng onder het gehakt.
  • Vul de uitgeholde tomaten op met het bereid kalfsgehakt.
  • Leg hierop enkele sneden mozzarella kaas en schik de tomaten in een ingeboterde vuurvaste schotel of ovenschaal.
  • Schuif in een voorverwarmde oven aan 180 °C en laat garen.


Consistentie- en viscositeitniveaus




Bereidingsniveau 6

  • Ontvel de tomaat en snij alles fijn.

 



Bereidingsniveau 5

  • Ontvel de tomaat en maal het geheel, voeg bereidingsvocht toe tot gewenste dikte.


Bereidingsniveau 4

  • Ontvel de tomaat en mix het geheel fijn, voeg bereidingsvocht (of tomaten- sap) toe tot gewenste dikte.




Smaaktip(s)
  • Vervang de Provençaalse kruiden door een Provençaalse smaakbooster.

 

* Wist je dat …

‘Provençaalse kruiden’ geen beschermde benaming is, de kruiden kunnen vanuit alle werelddelen komen. Het is een mengeling van relatief zachte kruiden,

...vandaar wellicht hun succes. Als basiskruiden worden bijna altijd bonenkruid, marjolein, rozemarijn en tijm gebruikt. Vaak aangevuld met andere kruiden zoals basilicum, peterselie, salie, lavas, laurier, kervel, dragon, oregano,

… vandaar ook de diversiteit van smaken van de Provençaalse kruiden.

 



Voedingswaarde per 100 gram berekent op basisrecept


Energie: 57 kcal / 407 kJ
Eiwitten: 8.2 g
Totaal vet: 6.5 g
...Verzadigde vetten: 3 g
...Enkelvoudige onverzadigde vetten: 2.9 g
...Meervoudige onverzadigde vetten: 0.4 g
Cholesterol: 25 mg
Koolhydraten: 1.4 g
...Waarvan suikers: 1.1 g
Vezels: 1 g