Component - Graanrecepten

Risotto van quinoa forestière

Risotto van quinoa forestière

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr quinoa
  • 1,2 l groentebouillon
  • 2 soeplepel olijfolie
  • 200 gr (kastanje)champignons
  • 1 rode zoete peper (100 gr) 
  • 100 gr rode ui
  • 100 gr zoete maïskernen (blik) 
  • 1 teentje look
  • kruiden: tijm, oregano, rozemarijn peper en zout
  • 1 glas witte wijn
  • 1 lepel rode wijnazijn 
  • 1 citroen

Voorbereiding

  • Kook de quinoa in groentebouillon zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snij de groenten in kleine dobbel steentjes, de champignons in plakjes.
  • Versnipper de look.
  • Giet de zoete maiskernen (uit blik of bokaal) in een vergiet en laat uitlekken.

 



Bereiding

  • Fruit de in blokjes gesneden groenten en champignons aan in verhitte olijfolie.
  • Voeg de kruiden en de look toe en kruid met peper en zout. Roer goed om.
  • Blus met de witte wijn, laat tot de helft inkoken.
  • Voeg de voorgegaarde quinoa en maiskernen toe.


Afwerking

  • Breng op smaak met peper en zout, roer goed om en warm alles goed op.
  • Breng net voor het serveren op smaak met enkele druppels rode wijnazijn en/of citroensap.


Consistentie- en viscositeitniveaus




Bereidingsniveau 6

  • Zorg dat de quinoa en de groenten door en door gaar bereid zijn.


Bereidingsniveau 5

  • Plet of maal de garnituur en de quinoa afzonderlijk. Bevochtig indien nodig met bouillon.


Bereidingsniveau 4

  • Quinoa en garnituur afzonderlijk  mixen  (en  zeven). Bevochtigen  met bouillon tot gewenste consistentie.
  • Bind met sausbinder in geval bij het mixen geen homogene massa verkregen wordt.
 




Voedingswaarde per 100 gram berekent op basisrecept


Energie: 136 kcal
Eiwitten: 4.3 g
Totaal vet: 3.5 g
...Verzadigde vetten: 0.5 g
...Enkelvoudige onverzadigde vetten: 1.4 g
...Meervoudige onverzadigde vetten: 0.6 g
Koolhydraten: 20 g
...Waarvan suikers: 1.6 g
Vezels: 1.8 g