- 300 gr quinoa
- 1,2 l groentebouillon
- 2 soeplepel olijfolie
- 200 gr (kastanje)champignons
- 1 rode zoete peper (100 gr)
- 100 gr rode ui
- 100 gr zoete maïskernen (blik)
- 1 teentje look
- kruiden: tijm, oregano, rozemarijn peper en zout
- 1 glas witte wijn
- 1 lepel rode wijnazijn
- 1 citroen
Component - Graanrecepten
Risotto van quinoa forestière
Ingrediënten voor 4 personen
Voorbereiding
- Kook de quinoa in groentebouillon zoals aangegeven op de verpakking.
- Snij de groenten in kleine dobbel steentjes, de champignons in plakjes.
- Versnipper de look.
- Giet de zoete maiskernen (uit blik of bokaal) in een vergiet en laat uitlekken.
Bereiding
- Fruit de in blokjes gesneden groenten en champignons aan in verhitte olijfolie.
- Voeg de kruiden en de look toe en kruid met peper en zout. Roer goed om.
- Blus met de witte wijn, laat tot de helft inkoken.
- Voeg de voorgegaarde quinoa en maiskernen toe.
Afwerking
- Breng op smaak met peper en zout, roer goed om en warm alles goed op.
- Breng net voor het serveren op smaak met enkele druppels rode wijnazijn en/of citroensap.
Consistentie- en viscositeitniveaus
Bereidingsniveau 6
- Zorg dat de quinoa en de groenten door en door gaar bereid zijn.
Bereidingsniveau 5
- Plet of maal de garnituur en de quinoa afzonderlijk. Bevochtig indien nodig met bouillon.
Bereidingsniveau 4
- Quinoa en garnituur afzonderlijk mixen (en zeven). Bevochtigen met bouillon tot gewenste consistentie.
- Bind met sausbinder in geval bij het mixen geen homogene massa verkregen wordt.
Voedingswaarde per 100 gram berekent op basisrecept
Energie: 136 kcal
Eiwitten: 4.3 g
Totaal vet: 3.5 g
...Verzadigde vetten: 0.5 g
...Enkelvoudige onverzadigde vetten: 1.4 g
...Meervoudige onverzadigde vetten: 0.6 g
Koolhydraten: 20 g
...Waarvan suikers: 1.6 g
Vezels: 1.8 g